Restauratie

Wij zijn een ambachtelijk bedrijf, met jarenlange ervaring op het gebied van onderhoud en restauratie van piano‚Äôs en vleugels.

Het restaureren van een piano of vleugel is een arbeidsintensieve zaak waarbij expertise op verschillende gebieden wordt gevraagd. Het meest in het oog springend is de kast. Bij de restauratie van de kast kan het gaan om het repareren van beschadigingen, het vernieuwen of vervangen van onderdelen en het opnieuw fineren, politoeren, of in de was zetten.

Voor het bespelen van het instrument is de binnenkant van de piano van belang. Wist u dat een piano uit tienduizend onderdelen en onderdeeltjes bestaat? Een goede staat van alle onderdelen bepaalt de klank en de speelbaarheid van het instrument. Reguliere werkzaamheden aan een piano bestaan bijvoorbeeld uit het moduleren van de koppen die op de snaren slaan. Veel ingrijpender wordt het als er scheuren in de zangbodem van het instrument zitten of als het stemblok waarin de pennen draaien die de snaren op de juiste spanning brengen, versleten is.

Sjoerd Heijda kan al deze werkzaamheden vakkundig en met liefde voor het instrument uitvoeren.